Kvällar:

 1. Jag rengör huden på kvällen med rengöringskräm för att få bort dagens smuts. Det går lika bra att använda kallpressade oljor, särskilt jojobaolja för känslig hy.
 2. Sedan sprayar jag ansiktet med ansiktvatten som bland annat återfuktar och förbereder huden för peeling, kräm eller mask.
 3. Ögonkrämen duttar jag försiktigt in uppepå kindbenet och sedan drar jag fingrarna strax nedanför ögonbrynen från mitten och utåt. Ögonkrämen får inte komma så nära som på ögonlocken eller strax under ögonen, då vi har väldigt tunn hy där.
 4. Jag avlutar min kvällsprocedur med en fuktkräm över ansiktet, pannan och dekoltaget. Ibland blandar jag med någon droppe havtornsolja. Ansiktet är nu rengjort och återfuktat med helhetsomsorg. Detta tar cirka 3-4 minut

 

 • En till två gånger i veckan peelar jag mitt ansikte efter rengöringen för att ta bort döda hudceller. På det sättet hjälper jag till att utrensningen blir mer effektiv, samtidigt regleras talgproduktionen.
 • Efter peelningen lägger jag alltid en ansiktmask som ökar cellförnyelsen, tillför vitaminer och antioxidanter, fettsyror med mera, beroende på vad jag väljer och varför.
 • Vid dessa tillfällen tar jag också Vitamin C serum som är djupverkande och skyddar mitt ansikte mot fria radikaler. Jag har stor nytta av rosenroten i serumet som har uppiggande och vitaliserande effekt. Den har även blekt mina pigmentfläckar på handen. Det tar ca 30 väl använda minutrar, varav masktiden kan jag kombinera med nästan vilken annan syssla som helst.

Morgnar:

Min hy på ansiktet har förberett sig till en ny dag medan jag sov genom att bilda fettsyremantel under natten. För länge sedan var det enda sättet för människan att genom egen talgproduktion skydda ansiktet från sol, väder och vind.

 1. Jag spayar ansiktvatten på mig och torkar bort nattens rester med pads.
 2. Ögonkrämen duttar jag försiktigt in uppepå kindbenet och sedan drar jag fingrarna srtax nedanför ögonbrynen från mitten och utåt. Ögonkrämen får inte komma så nära som på ögonlocken eller strax under ögonen, då vi har väldigt tunn hy där.
 3. Jag tar en droppe morotsolja som jag fördelar överansiktet.
 4. Jag fördelar en färgad dagkräm över ansiktet och pannan. SOLSKYDD ALLA DAGAR!
 5. Maskaran blir pricken över i-et. Detta tar cirka 3-4 minuter.

Två omgångar om året gör jag en kurbehandling på mig med AHA