Rosenseriens ekologiska märkning

Rosenserien vill vara tydlig och väljer därför att deklarera mängden av både naturliga råvaror och ekologiskt certifierade råvaror. Rosenseriens produkter är tillverkade av 100 % naturliga råvaror och det allra mesta av innehållet är också ekologiskt certifierat. Allt innehåll är fritt från parabener, alkohol, mineraloljor, nanopartiklar, silikoner och genmodifierade råvaror.

På Rosenseriens ekomärkning redovisas antal procent på naturliga ingredienser och ekologiskt certifierade ingredienser. Successivt byter Rosenserien ut denna mot en märkning som anger exakt antal ekologiskt/organic innehåll på varje produkt.

Oberoende kontroll

För att du som kund ska vara säkra på att det Rosenserien påstår om produkter verkligen stämmer är det viktigt att en oberoende part granskar både produkters innehåll och vad som skrives om dem.  Rosenserien har en extern säkerhetsbedömare som kontrollerar alla ingredienser och texter så att t ex andel ekologiskt certifierade ingredienser stämmer med märkningen.

Rosenseriens ekosymbol innebär att …

  • mängden naturliga råvaror redovisas
  • mängden ekologiskt certifierade råvaror redovisas
  • endast naturliga doftämnen används
  • innehåll är fritt från parabener, alkohol, mineraloljor, nanopartiklar, silikoner och genmodifierade råvaror
  • joniserad strålning av råvaror eller slutprodukter förekommer inte
  • vare sig råvaror eller slutprodukt är testade på djur
  • innehåll är lätt nedbrytbart i naturen
  • förpackningar är återvinningsbara och miljöanpassade

Genom att göra bra val, kan vi tillsammans göra vår jord lite bättre steg för steg.

 

Vår hud

Huden är kroppens största organ och har ett flertal viktiga funktioner som god hudvård kan stötta och underlätta.  Mest uppenbar är hudens skyddnde funktion då den skiljer kroppens inre miljö från omgivningen. Våra tre hudlager hjälper oss med följande:

  • skyddar mot bland annat bakterier, virus, frätande ämnen och nötning
  • håller kroppstemperaturen på rätt nivå
  • förhindrar vätskeförlust
  • utsöndrar vatten och salter genom svettning och avdunstning
  • lagrar vätska och fett
  • skyddar kroppen mot skadlig ultraviolett strålning från solen
  • bildar D-vitamin med solens hjälp, som behövs bland annat för att kroppen ska kunna ta upp kalcium till skelettet
  • fungerar som ett stort sinnesorgan som kan känna kyla, värme, tryck, beröring och smärta
  • signalerar till omgivningen, till exempel genom att rodna när man blir generad.

Tänk igenom alla som använder roll-on med aluminiumkloirid, petroleumprodukter, parfymer och konserveringsmedel i. Det är det säkraste sättet att täppa till svettkörtlarna och i armhålan har vi väldigt tunn hy. Svettkörtlarna kan inte göra sitt jobb, samtidigt som de kemiska ämnena kan ge hormonrubbningar och cellförändringar. Även om armhålorna utgör mycket lite av vår totala hudyta, så har vi ganska mycket svättkörtlar som ”jobbar” i området. Följande teorier är kända som talar emot att vi utsätter oss för aluminium i kroppen. Den kan leda till Ahlzeimer, Parkinson,  benskördhet,  minskade mängder fett i hjärnan, bröst och prostataanser.

Hur tar jag hand om mitt ansikte dagligen?

Kvällar:

  1. Jag rengör huden på kvällen med rengöringskräm för att få bort dagens smuts. Det går lika bra att använda kallpressade oljor, särskilt jojobaolja för känslig hy.
  2. Sedan sprayar jag ansiktet med ansiktvatten som bland annat återfuktar och förbereder huden för peeling, kräm eller mask.
  3. Ögonkrämen duttar jag försiktigt in uppepå kindbenet och sedan drar jag fingrarna strax nedanför ögonbrynen från mitten och utåt. Ögonkrämen får inte komma så nära som på ögonlocken eller strax under ögonen, då vi har väldigt tunn hy där.
  4. Jag avlutar min kvällsprocedur med en fuktkräm över ansiktet, pannan och dekoltaget. Ibland blandar jag med någon droppe havtornsolja. Ansiktet är nu rengjort och återfuktat med helhetsomsorg. Detta tar cirka 3-4 minut

 

  • En till två gånger i veckan peelar jag mitt ansikte efter rengöringen för att ta bort döda hudceller. På det sättet hjälper jag till att utrensningen blir mer effektiv, samtidigt regleras talgproduktionen.
  • Efter peelningen lägger jag alltid en ansiktmask som ökar cellförnyelsen, tillför vitaminer och antioxidanter, fettsyror med mera, beroende på vad jag väljer och varför.
  • Vid dessa tillfällen tar jag också Vitamin C serum som är djupverkande och skyddar mitt ansikte mot fria radikaler. Jag har stor nytta av rosenroten i serumet som har uppiggande och vitaliserande effekt. Den har även blekt mina pigmentfläckar på handen. Det tar ca 30 väl använda minutrar, varav masktiden kan jag kombinera med nästan vilken annan syssla som helst.

Morgnar:

Min hy på ansiktet har förberett sig till en ny dag medan jag sov genom att bilda fettsyremantel under natten. För länge sedan var det enda sättet för människan att genom egen talgproduktion skydda ansiktet från sol, väder och vind.

  1. Jag spayar ansiktvatten på mig och torkar bort nattens rester med pads.
  2. Ögonkrämen duttar jag försiktigt in uppepå kindbenet och sedan drar jag fingrarna srtax nedanför ögonbrynen från mitten och utåt. Ögonkrämen får inte komma så nära som på ögonlocken eller strax under ögonen, då vi har väldigt tunn hy där.
  3. Jag tar en droppe morotsolja som jag fördelar överansiktet.
  4. Jag fördelar en färgad dagkräm över ansiktet och pannan. SOLSKYDD ALLA DAGAR!
  5. Maskaran blir pricken över i-et. Detta tar cirka 3-4 minuter.

Två omgångar om året gör jag en kurbehandling på mig med AHA

Naturkosmetisk hud och kroppsvård

Vi ska vara mycket aktsamma om vår hud. Efter peeling, rakning och vaxning blir huden mera genomsläpplig för allt den utsetts för. Det gäller båda det goda och onda.

Det vi inte kan äta ska vi inte heller lägga på huden. Allt vi äter åker igenom hela matsmältningskanalen och tas väl hand om av våra viktiga reningsverk, levern och njuren tills resterna lämnar kroppen. 50-60% av det vi smetar på oss sugs in  i blodomloppet på 20-30 sekunder utan att ha chansen att tas om hand av våra viktiga inälvor.

Hud och kroppsvårdsprodukter generellt

Många kosmetiska produkter bidrar till en försämrad miljö. Naturkosmetiska hud- och kroppsvårdsprodukter har ingen negativ påverkan på miljön i sig, men vi kommer naturligtvis inte ifrån förpackningarna i plast, hur frakten sker, eller hur arbetarna i fabriken tar sig till och från jobbet.

I Sverige använder vi ofta många olika sorters kosmetiska produkter dagligen, men en betydande del av de produkter som säljs innehåller ämnen, som skulle hanteras med stor försiktighet eller borde vara förbjudna. Det mångai smörjer på kroppen hamnar så småningom ute i avloppssystemet. Det rör sig om syntetiska och petrokemiska ämnen som inte är förnyelsebara. Dessa ämnen är svåra eller omöjliga för kroppen och för naturen att bryta ner.